FN: 44 prosents arbeidsledighet på Gazastripen

Arbeidsledigheten for palestinske flyktninger på Gazastripen ligger på rundt 44 prosent, ifølge FN. Det har gitt området en av verdens mest ustabile økonomier.

Publisert 17. mai 2015 kl. 09.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 125 ord
AP Photo Mark Lennihan

Nesten 27.000 flyktninger hadde søkt på 200 ledige lærerstillinger foran det nye skoleåret i Gaza, ifølge FN-organisasjonen for palestinske flyktninger (UNRWA). Hele 22.000 av disse ble funnet kvalifiserte, og ble bedt om å ta en skriftlig test.– Det høye antallet kvalifiserte søkere, kombinert med de få jobbmulighetene, illustrerer arbeidsledighetskrisen. En stor andel av samfunnet er høyt utdannet, men får ikke jobb på Gazastripen, hovedsakelig på grunn av blokaden, sier UNRWA-talsmann Chris Gunness, som anslår at nesten 65 prosent av flyktningene er avhengige av matvarehjelp.I 2014 var arbeidsledigheten blant flyktningene på 44,1 prosent for palestinske flyktninger. For resten av befolkningen var tallet 43,1 prosent.– Det er det høyeste tallet som noen gang er registrert i Gaza, og et av de høyeste på verdensbasis, sier Gunness. (©NTB)