Liberia fritt for Ebola

Liberia er erklært ebola-fritt etter 42 dager uten nye sykdomstilfeller, men Leger Uten Grenser fortsetter å arbeide for fullt til også nabolandene Guinea og Sierra Leone er friskmeldte.

Politikk

Liberias regjering og Verdens helseorganisasjon (WHO) kunngjorde at landet var ebolafritt lørdag, etter at flere enn 4.700 mennesker i landet har dødd av epidemien det siste året.Totalt har 11.005 mennesker dødd i Liberia, Guinea og Sierra Leone av det verste utbruddet av sykdommen noensinne, som begynte i desember i 2013, ifølge WHO.I Liberia var ebolasmitten verst mellom august og oktober i fjor.Samtidig som den gode nyheten kom lørdag, advarer organisasjonen Leger Uten Grenser mot å juble for tidlig.– Vi kan ikke ta foten av gasspedalen før alle de tre landene har gått 42 dager uten nye saker, sier Mariateresa Cacciapuoti, som er Leger Uten Grensers ansvarlige for Liberia.Hun sier at hun oppfordrer liberiske myndigheter til å trappe opp overvåkingen av grenseovergangene for å unngå at sykdommen kommer tilbake til landet.USA har tidligere sendt hundrevis av soldater for å bygge behandlingsklinikker i Liberia, og Det hvite hus sier lørdag at nyheten er en milepæl for landet, men understreker også at mer arbeid må gjøres i nabolandene. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv