Russiske bombefly på tokt langs norskekysten

Norske jagerfly identifiserte lørdag formiddag to russiske bombefly som fløy sørover langs norskekysten.

Politikk

Ifølge Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) dreier det seg om fly, av type TU-95 Bear, på rutinemessig treningsflyging og på vei sørover langs norskekysten.– Vi har hatt en identifikasjon av to langtrekkende bombefly 60 nautiske mil nord for Andøya, sier pressevakt Jørgen Pettersen, til TV 2.Pettersen sier de russiske flyene er på rutinemessig treningsflyging. Tilsvarende fly ble torsdag også sett nord for Skottland. Når det norske forsvaret oppdager slike fly på radaren, blir de oppsøkt av norske jagerfly som identifiserer dem før de vender tilbake.– Denne identifiseringen er rutinemessig og slik vi gjør langs grensene våre. I går fløy de russiske flyene sør, litt langt ut fra kysten og ned forbi Danmark og England, sier Pettersen. (©NTB)

Nyheter
Politikk