Sp: Vil gi økte inntektsforskjeller

Senterpartiet sier avtalen mellom Norges Bondelag og staten vil øke inntektsforskjellene mellom bønder og andre grupper i samfunnet.

Fra Jæren. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpix.
Politikk

– Senterpartiet har forståelse for at bøndene har valgt å ta hensyn til at det er begrenset hva bøndene kan oppnå med dagens politiske flertall. Den inngåtte avtalen vil derfor bidra til å øke inntektsforskjellene mellom bønder og andre grupper, sier stortingsrepresentant Geir Pollestad i Senterpartiet.I Senterpartiet mener man landbruksminister Sylvi Listhaug var under sterkt press for å nå en avtale før hele oppgjøret endte i Stortinget.– Statsråden var nok i en situasjon der faren for brudd var stor. Det elendige førstetilbudet hadde gitt en betydelig risiko for å bli overkjørt av Stortinget også i år. I stedet har statsråden valgt å kjøre over seg selv, sier Pollestad.Nå blir saken sendt over til Stortinget for endelig behandling. Det er all grunn til å tro at en inngått avtale vil gå gjennom i Stortinget uendret, mener Pollestad. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv