Vekslende og urolig vær fram mot 17. mai

17. mai-været tør han ennå ikke varsle, men fra helga og langt ut i neste uke kan vi vente vekslende vær, ifølge statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahls langtidsvarsel.

Foto: Scanpix
Politikk

– Selve 17. mai-været tør jeg ikke si noe sikkert om. For det første går ikke våre prognoser så langt, og for det andre ser det ut til å være lavtrykksdominert vær i slutten av neste uke. Det kan bli fint selv om det er lavtrykk, men vi vet ikke hvor, sies meteorologen til NTB.Værsituasjonen er temmelig lik over hele landet. Hvor det eventuelt kan glimte til med strålende nasjonaldagsvær, er ikke mulig å plotte inn. Varselet knuser imidlertid ethvert håp om stabilt høytrykk.God opptakt i sørLangtidsvarsleren kan imidlertid med større sikkerhet si at kommende helg starter bra i sør og i øst.– Det blir en fin start på helgen i Oslo og på Sørlandet. Fredagen ser bra ut, men du må nok stå tidlig opp lørdag hvis du skal få noe ut av dagen, sier han.For fra sør tidlig lørdag erstattes den forbigående høytrykksryggen av en lavtrykksaktiviteten som skal legge sin klamme hånd over hele Vær-Norge i neste uke.Øse-lørdagPå Sørlandet forventes 25-30 millimeter nedbør i løpet av lørdagen. Det er mindre enn hva som kom tidligere denne uka, men nok til at båtfolket bør være på vakt.– En millimeter nedbør er en liter vann per kvadratmeter. Har du en båt uten kalesje må du øse den. Hvis du ikke har øst den fra forrige gang det kom nedbør, kan det godt hende den ikke er der neste gang du kommer, sier Rafael Escobar Løvdahl.Hele landet vil bli berørt av dette lavtrykket. Det gir skiftende vær med noen gode perioder innimellom. Vestlandet vil også oppleve en forbigående bedring lørdag, men også byger.Behold sommerdekkI nord er det vind fra sør og sørvest som også her gir urolig vær med litt regn. Unntaket er Nordland som lørdag får en forbigående bedring.– Men det er en ustabil situasjon. Så det blir ikke det helt store heisa-været nordpå. Temperaturen holder seg på plussgrader, så det er ikke snakk om noe snø. De som har skiftet, kan kjøre videre med sommerdekkene, sier meteorologen. (©NTB)

Nyheter
Politikk