– Jeg har ikke hørt at fengsling skal være aktuelt, sier Tommy Sharifs advokat John Christian Elden til NTB.Han bekrefter overfor NTB at Tommy Sharif anklages for å ha foretatt uttak i flere selskaper for inntil 3 millioner kroner, noe den tidligere bildekkmillionæren vedkjenner.– Uttak er ikke benektet. Spørsmålet er om selskapene hadde så dårlig råd at han skulle ha begjært konkurs i stedet for å utbetale. Vi har så langt ikke sett noen dokumentasjon fra politiet på hvorfor de mener dette og kan ikke vurdere straffskyld, sier Elden.
PressemeldingUforståendeOverførte 2,9 millioner
Tommy Sharif, som egentlig heter Tasawer Sharif, ble pågrepet i Oslo tirsdag og siktet for unndragelse av store pengebeløp. Samme dag ble hans bror også pågrepet. Det siktede brødreparet ble brakt til politihuset i Lillestrøm der de måtte tilbringe natten.– Begge sitter i arresten hos oss. Vi kommer ikke til å gi mer informasjon om saken foreløpig, men kommer med en pressemelding mot slutten av dagen, trolig i 15-tiden, sier leder for økoteamet i Romerike politidistrikt, Bjørn Ivar Thune, til NTB onsdag formiddag.Thune sa tirsdag at det er gjort beslag under ransaking flere steder og at det er snakk om «mye penger».Det er ventet at politiet onsdag avgjør om de vil framstille Sharif og eller hans bror for varetektsfengsling.Politiadvokat Charlotte Visdal Benneche sier til Dagens Næringsliv at de bruker onsdagen til å gjennomgå beslagene og fortsette avhørene. Ifølge Benneche ligger det ikke an til flere pågripelser i saken.Tommy Sharifs lillebror er siktet for heleri. Advokat Solveig Høgtun sier klienten ikke erkjenner straffskyld.– Han stiller seg uforstående til siktelsen. Jeg har ikke snakket ordentlig med ham ennå, men følger med på hva som skjer. Jeg håper han blir løslatt, sa Høgtun til NTB onsdag morgen. Hun sa da at hun vurderer å være til stede i et eventuelt nytt avhør av klienten.Ifølge en kjennelse fra Romerike tingrett har Tommy Sharif overført vel 2,9 millioner kroner fra flere av selskapene sine til seg selv i 2013 og i 2014, penger som ikke ble innberettet til skattemyndighetene.Overføringene er av en slik størrelse at det ifølge kjennelsen må regnes som grovt skattesvik, skriver Dagens Næringsliv.Sharif skal også ha overført 1.460.000 kroner fra sin egen til sønnens konto i midten av april, og deretter ble det foretatt over 20 overføringer og større uttak på sønnens konto. Skatt øst og kemneren i Skedsmo krever vel 1,3 millioner kroner i skatt av Sharif etter overføringene. Økokrim frøs i slutten av april i år dette beløpet på kontoen til Sharifs sønn.I midten av mai ble det åpnet konkurs i sju av Sharifs selskaper. Advokat Christian Lundin som er bostyrer for selskapene, sier til Romerikes Blad at Sharif i forkant av konkursbehandlingen systematisk har tappet selskapene for midler – totalt 7 millioner kroner. (©NTB)