Frykter at MERS-viruset har smittet økonomien

Neste uke får vi flere makrotall fra Sør-Korea. Investorene frykter at viruset som tidligere denne uken hadde krevd 23 mennesker i landet, også skal ha smittet økonomien.

A woman wearing a mask walks past an information banner on MERS at the entrance of Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute in Nonthaburi province REUTERS/Chaiwat Subprasom REUTERS/Chaiwat Subprasom
Politikk
Dette er makrokalenderen for Asia neste uke. Alle estimater fra Tradingeconomics. YoY = Årsbasis/MoM = månedsbasis.
MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
Inflasjon mai, Hong Kong (2,9% YoY)Driftsbalanse 1. kvartal, Hong Kong (25,8 mrd HKD)Flash PMI juni for industrien i Japan (51,11) HSBC Flash PMI juni for industrien i KinaReferat fra rentemøtet i Japan Forbrukertillit juni, Sør-Korea (104,64)Handelsbalanse mai, Hong Kong (-42,2 mrd HKD)Inflasjon juni, Sør-Korea (0,57% YoY, 0,36% MoM)Privat forbruk mai, Japan (-1,8% YoY)Arbeidsledighet mai, Japan (3,4% YoY)Kjerneinflasjon mai, Japan (0,32% YoY)Inflasjon mai, Japan (0,4% MoM)