1. september er Grand Café historie etter 141 år. De ansatte ble informert om beslutningen på et allmøte tirsdag, skriver. 40 årsverk blir borte.– Det er trist å måtte stenge. Vi har snudd hver stein for å finne en bærekraftig løsning for videre drift, men underskuddene er så store at vi ikke klarer å regne oss fram til lønnsomhet med noen av de forslagene vi har tatt fram sammen med de ansatte og deres representanter, sier visepresident Helge Krogsbøl i Pandox AB, som driver Grand hotell, i en .Pandox overtok driften av Grand hotell fra Rica 1. mars i år, etter at hotellet hadde tapt penger i mange år. Tallene for 2014 viser et tap på cirka 20 millioner kroner, og rundt 8 millioner av underskuddet stammer fra driften av Grand Café.Hva som vil skje med lokalene på hjørnet av Karl Johan og Rosenkrantz' gate er fortsatt usikkert.– Formelt er det fortsatt Pandox som har ansvaret for leiekontrakten, men jeg regner med at også huseier Eiendomsspar vil ha et ord med i laget, sier Krogsbøl.Få lokaler i hovedstaden kan vise til en lignende kunst -og kulturhistorie. Restauranten har gjennom tiden vært stamrestauranten til blant andre Henrik Ibsen, Knut Hamsun og Edvard Munch. Nå kan det bli klesbutikk i stedet, skriver DN. (©NTB)