Tsipras la fram forslaget under en telefonkonferanse med Tysklands statsminister Angela Merkel, Frankrikes president François Hollande og EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker søndag.Ifølge den greske statsministerens kontor er den foreslåtte avtalen «gjensidig fordelaktig» for Hellas og EU. Forslaget kommer dagen før EU-lederne møtes til ekstraordinært toppmøte om den greske situasjonen.Gjeldstyngede Hellas har i månedsvis forhandlet med EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) om å få tilgang til 60 milliarder i nye lånemidler. Kreditorene har imidlertid ikke vært imponert over grekernes reformvilje, og partene har ikke blitt enige om en avtale.Nikos Pappas som er minister uten portefølje i den greske regjeringen, uttalte tidligere søndag at Hellas ikke ønsker mer hjelp fra Det internasjonale pengefondet (IMF).– Jeg er en av dem som mener IMF ikke burde være i Europa. Jeg håper vi finner en løsning uten dem, sa han til avisen Ethnos. Han hevder IMF har en «agenda som ikke er europeisk», og at EU «kan fortsette uten IMF og deres penger». (©NTB)