Tallet er basert på en gjennomgang som DNB Markets har gjort og er bygger på de laveste kuttanslagene oljeselskapene har gjort. Tallet stiger til 22.805 oljejobber hvis et høyere anslag legges til grunn, skrev Stavanger Aftenblad onsdag.Lien mener det er behov for endringer i oljebransjen og han tror ikke at man er ferdig med å kutte ennå.– Vi er nødt til å jobbe smartere og mer effektivt. Det er en krise for dem som blir rammet, for vanlige folk, men for industrien er det ikke en krise, sier Lien til Dagens Næringsliv.Oljeleverandør Ståle Kyllingstad, eier av IKM Gruppen, har måttet redusere bemanningen med drøyt 150 ansatte. Han mener ordet krise har blitt misbrukt før, men sier det nå er alvor. Han irriterer seg over statsrådens holdning.– Jeg irriterer meg over dem som sier det ikke er en krise. Krisen kom i mai og hvis de ikke har fått det med seg, er det sjokkerende. Alle som mener det ikke er en krise, jobber enten i et stort internasjonalt selskap der de alltid har penger, eller de er politikere eller andre med en annen agenda, sier Kyllingstad.Lien ser annerledes på det og viser til at oljeindustrien helt siden nedturen i 1998-2001 har vært gjennom tidenes opptur. Det som skjer nå, er en nødvendig omstilling, mener han, og legger til at det derfor heller ikke er behov for krisetiltak for å dempe aktivitetsfallet. (©NTB)