Klokka tikker for Aten i innspurten av forhandlingene med EU og Det internasjonale pengefondet IMF, for i slutten av måneden forfaller et stort avdrag til IMF.Hellas trenger lån fra kreditorene for å betale og unngå bankerott. Louka Katseli, sjefen for Hellas' nasjonalbank, tror at en avtale vil dras i havn i tide.– Jeg tror fornuften vil seire, og en avtale vil bli inngått, fordi jeg kan virkelig ikke forstå at det er noen grunn til at våre partnere og den greske regjeringens kreditorer ikke skal kunne inngå en avtale, sier hun til BBC søndag.Mandag skal eurosonens stats- og regjeringssjefer møtes til det som blir omtalt som et avgjørende krisemøte om Hellas.– Det å gå inn i så ukjente farvann og ta en så stor risiko for en forskjell på to eller tre milliarder, det tror jeg vil være galskap både for eurosonen og for Hellas, sier Katseli, som tidligere var økonomiminister før hun sluttet seg til det venstreradikale regjeringspartiet Syriza.De politiske og økonomiske kostnadene av en gresk konkurs vil rett og slett være altfor store, påpeker banksjefen. (©NTB)