– Det er fortsatt slik at Tysklands mål er å beholde Hellas i eurosonen, sier hun torsdag før finansministermøtet i eurogruppen i Luxembourg.Den nåværende låneavtalen mellom Hellas og de internasjonale långiverne i EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) utløper 30. juni.– Jeg er fortsatt overbevist. Er det vilje, er det håp. Dersom de politiske lederne i Hellas viser vilje, vil en avtale mellom de tre institusjonene fortsatt være mulig, sier Merkel.30. juni er også siste frist for Hellas til å betale inn 1,6 milliarder euro i renter og avdrag på et IMF-lån. Det er penger Hellas ikke har.Torsdagens finansministermøte er ventet å handle hva slags reformer Hellas må gjennomføre for å få utbetalt 7,2 milliarder euro i kriselån. Uten en avtale vil Hellas ikke lenger kunne betjene renter og avdrag på sin enorme utenlandsgjeld. (©NTB)