Ola Egge Ødegaard hadde sommerjobb i bedriften og døde av skadene han fikk da han kom i klem i en plastpresse. To år etter ulykken, som skjedde 28. juni 2013, har politimesteren i Hordaland gitt firmaet en bot på 1 million kroner for flere brudd på arbeidsmiljøloven. I tillegg er to ansatte ilagt bøter på 25.000 kroner hver, skriver.Arbeidstilsynet avslørte at en sikkerhetsbryter som skulle sørge for at strømmen ble kuttet, var manipulert. Verneombudet hadde nedlagt forbud mot å bruke maskinen etter at en linnende praksis var avdekket tidligere.Miljøverket har tidligere avvist å ha brutt loven, men skriver at det er en lettelse at det kommer en konklusjon i saken. Daglig leder Gunn Olander sier til avisen at det er opp til styret å ta stilling til forelegget. Det er innkalt til styremøte neste uke.Bistandsadvokat Per Magne Kristiansen, som representerer 21-åringens foreldre, er glad for avgjørelsen som nå er kommet.– Dette har vært en forferdelig belastning. Vi snakker om en bedrift som til de grader har fraskrevet seg ansvar, sier Kristiansen. Han beskriver saken som «den styggeste jeg har vært borti». (©NTB)