Kvinnen ble etterlyst i februar i år og er det fortsatt, opplyser seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.– Vi søker fremdeles etter henne. Vi mistenker at hun er i Syria, sier Bernsen.Ifølge Dagbladet ønsker PST å sikte kvinnen for terror.Kvinnen skal ha fått våpentrening hos opprørsgruppa IS i Syria, ifølge en etterlysning og en varslingsmelding gjennom Interpol. Det er mistanke om at hun ønsker å gjennomføre et selvmordsangrep. Opplysningene fikk norsk politi fra sine svenske kolleger, og det var i Sverige kvinnen var mistenkt for å planlegge å sprenge seg selv i luften.Kvinnen har selv avvist dette overfor flere norske medier, blant annet i en telefonsamtale med TV 2.– Er du gæren? Jeg er muslim. Islam tillater ikke det. Hva skal jeg sprenge meg selv for? Det er så latterlig. Det er beklagelig, men jeg måtte bare le da jeg hørte det der, uttalte kvinnen. (©NTB)