Warszawas flyplass rammet av hackere

Rundt 1.400 passasjerer fikk reisen sin utsatt da hackere angrep det polske flyselskapet LOTs datasystem søndag.

Oslo 20120125.Illustrasjonsfoto. Hacking, hackere og datakriminalitet blir av mange oppfattet som et alvorlig samfunnsproblem.Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Øijord, Thomas Winje
Politikk
Systemet ble angrepet søndag ettermiddag, og det tok fem timer å fikse det. Ti av LOTs flyavganger i Warszawa, både innenlandske og utenlandske, ble innstilt på grunn av hackerangrepet, og mange flere ble forsinket.LOT tok seg søndag av de 1.400 passasjerene som fikk reisen sin forstyrret. Noen kom seg av gårde på senere fly, mens andre ble innkvartert på hotell.LOTs talsmann Adrian Kubicki understreker at sikkerheten til selskapets flygninger aldri var truet, og alle fly som hadde Warszawa som destinasjon, kunne lande trygt. Ingen andre flyplasser ble berørt. (©NTB)