9.000 ville ha en bit av verdens største iskrem

Rundt 9.000 mennesker hadde møtt opp ved kaia i Kristiansand søndag for å få seg en munnfull av verdens største kroneis.

Foto: Scanpix
Politikk

Det store kremmerhuset som ble fløyet inn i sørlandsbyen med helikopter, var fylt med 1.080 liter iskrem, 40 liter syltetøy og målte over tre meter i høyden. Kjeksen alene veide 110 kilo, ifølge Hennig-Olsen Is, som sto bak kreasjonen.Det kvalifiserer til tittelen «verden største iskrem» og en plass i Guinness' rekordbok.– 60 liter sjokolade har gått med for å fylle bunnen av kjeksen, så den som får den delen av isen, er heldig, salgssjef Trond Wøien til Fædrelandsvennen.Etter bekreftelsen på den nye verdensrekorden ble kroneisen ble skåret opp og servert i skåler til publikum, som sto i lange køer for å få en smak av iskremen. Til sammen hadde rundt 9.000 mennesker møtt opp for å få seg en smak av rekordisen. (©NTB)

Nyheter
Politikk