AC/DC-trommis unngikk fengsel etter drapstrusler

AC/DCs trommelager Phil Rudd (61) slipper fengselsstraff, men er dømt til husarrest for drapstrusler og narkotikabesittelse.

AC/DC - from left, Brian Johnson, Malcolm Young, Phil Rudd, Angus Young, and Cliff Williams (AP Photo/Jan Pitman, File)

Dommen på åtte måneders husarrest for å ha trust med å drepe sin tidligere sikkerhetssjef, falt på New Zealand torsdag. Aktor ba om 18 måneders fengsel, mens Rudds forsvarer mente den kjente trommeslageren måtte frifinnes.Torsdagens dom inkluderer også besittelse av 0,5 gram metamfetamin og 91 gram cannabis. Nettopp narkotika er noe Rudd må holde seg langt unna nå, ellers ender han i fengsel, ifølge dommeren.– Jeg garanterer at det er der du vil ende opp. Fristelsene i rockestjerne-livsstilen er det som har ført deg hit, sa dommer Thomas Ingram.AC/DC spiller på Valle Hovin i Oslo neste uke, riktignok uten Phil Rudd, men med bandets tidligere trommeslager Chris Slade.