AUF-leder vil minnes de gode stundene

AUF-leder Mani Hussaini vil bruke 22. juli-markeringen til å minnes alt det gode med dem som organisasjonen mistet under terroren på Utøya for fire år siden.

Scanpix

På årsdagen er han å finne på markeringene ved både regjeringskvartalet og på Utøya.– Jeg vil bruke 22. juli til å huske alt det fine med dem vi mistet den dagen for fire år siden. Jeg vil møte etterlatte og dele ut klemmer og lytte til historier, sier Hussaini til NTB.Sterkt utstillingÅrets 22. juli-markering vil bli den første med Hussaini som leder av AUF.– Det er ingen naturlig oppgave for en leder i en ungdomsorganisasjon. Men det er en sentral og viktig del av AUFs historie. Det er viktig for oss, både som mennesker og som organisasjon. Det blir en dag vi både minnes og hedrer kameratene vi mistet, sier Hussaini.Det skal også åpnes et nytt informasjonssenter for 22. juli 2011 ved Høyblokka i regjeringskvartalet på årsdagen i år.– Av det jeg har hørt, kommer utstillingen til å bli sterk. Jeg tror den kommer til å gjøre inntrykk, sier han.– Tungt for mangeNestleder John Hestnes i Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene lader opp til en hektisk uke på hytta i Nord-Norge.– Det er stor trafikk på våre lukkede Facebook-grupper nå i forkant av markeringene. Det er jo en spesiell dag, som fortsatt er svært tung for mange, sier Hestnes til NTB.Selv er han svært spent på onsdagens oppmøte ved Høyblokka.– Denne gangen faller markeringen på en vanlig onsdag, men jeg har fått tilbakemelding om at mange av de sterkt berørte kommer likevel, sier han.