– Avtalen er en ny Versailles-traktat

Hellas' tidligere finansminister Yanis Varoufakis mener landet har blitt ydmyket av kreditorene. Han frykter høyreekstreme krefter skal styrke seg etter avtalen.

finansminister, hellas

– Troikaen har sørget for at Tsipras må spise i seg hvert eneste ord han har uttalt i kritikk mot dem de siste fem årene, sier Varoufakis til den australske radiokanalen ABC i sitt første intervju etter at han gikk av.– Dette har ingen ting å gjøre med økonomi. Dette handler ikke om å få Hellas på riktig spor. Dette er en ny Versailles-traktat, og statsministeren vet det, sier den tidligere greske finansministeren.Han viser til fredsavtalen etter første verdenskrig som påla Tyskland å betale store beløp i krigserstatninger, noe som bidro til framveksten av ekstrem nasjonalisme i mellomkrigsårene.Nå frykter han avtalen mellom Hellas og kreditorene vil styrke de ytterliggående nasjonalistene i den greske nasjonalforsamlingen.– Jeg kan ikke se noe annet utfall enn at dette vil styrke Gyllent Daggry. De kommer til å ta over eierskapet til motstanden mot innstramminger, dessverre, sier Varoufakis.