– Avtalen er viktig for sikkerheten

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ønsker avtalen mellom Hellas og eurolandene velkommen, og sier økonomisk stabilitet i Hellas er viktig for de andre NATO-landenes sikkerhet.

– Jeg ønsker avtalen velkommen fordi jeg tror at det er viktig for den greske økonomien, men også for hele Europa og NATO, sa Stoltenberg under et besøk til Slovenia mandag.– Stabilitet og økonomisk framgang for Hellas er viktig av mange grunner, men selvfølgelig også viktig for sikkerheten til alle våre land, mener han.Stoltenberg beskriver Hellas som en «engasjert alliert».– Det er en alliert som har brukt mer enn to prosent av sitt BNP på forsvar over flere år, og jeg er helt overbevist om at Hellas vil fortsette å være en trofast og engasjert alliert, sier han.Hellas' statsminister Alexis Tsipras ble mandag enige med eurolandene om tøffe reformer i bytte mot et nytt låneprogram. Planen må godkjennes i den greske nasjonalforsamlingen.