Blatter møter pressen neste uke

FIFA-president Sepp Blatter skal etter planen møte den samlede verdenspressen for første gang etter at han sa opp.

Sepp Blatter - Foto: AP

Det skjer mandag neste uke etter et møte i eksekutivkomiteen i FIFA. Da skal man bli enige om datoen for en ekstraordinær kongress der en ny president skal velges.Generalsekretær Jerome Valcke er også klar for medieseansen.Blatter sitter inntil videre som FIFA-sjef, men han går av så fort en ny president er på plass.Blatter ble gjenvalgt 29. mai, men fire dager etter kunngjorde han at han trakk seg. Bakgrunnen var trolig skandalene rundt en rekke FIFA-topper.Flere sentrale FIFA-medlemmer ble pågrepet og siktet for korrupsjon. Det ligger også an til flere aksjoner fra FBI og politi verden rundt i tiden som kommer.Mange tror også at Blatter kan bli viklet mer alvorlig inn i noen av disse sakene.– Jeg har ikke sagt opp. Jeg har stilt min stilling til disposisjon på en ekstraordinær kongress, sa 79-åringen kryptisk i et intervju med den sveitsiske avisen Blick for et par uker siden