Bremanger-ulykken: Draget på hengeren har røket

Draget på hengeren på ulykkesbilen i tunnelen i Bremanger har røket tvers av. Ifølge eksperter er dette svært uvanlig.

tunnel, bremanger, eksplosjon, tankbil, skatestraumtunnelen

Ifølge VG var tankbilen EU-godkjent i fjor og inne til teknisk kontroll i vår.Et bilde fra eieren av vogntoget, Måløy Havneservice, viser at draget på hengeren er røket, slik at det fortsatt sitter fast på selve lastebilen.– Det har røket tvers av. Dette er sånt som ikke skal skje, sier teknisk rådgiver Rune Damm i Norges Lastebileier-Forbund til VG.Forsker Torkel Bjørnskau ved Transportøkonomisk Institutt (TØI) kaller hendelsen «svært uvanlig og overraskende», samtidig som han tar forbehold om at detaljene om ulykken ikke er kjent.Forskeren lurer på om det kan dreie seg om en produksjonsfeil.– Store tankbiler med farlig gods er kjent for å ha den beste sikkerheten, derfor er det spesielt merkelig, sier han.Det kan ta langt tid før Skatestraumtunnelen i Bremanger kan åpnes igjen. Det er uklart hvor store skader tunnelen har fått.– Vi vet at skadene er omfattende, men vi vet ikke hvor store, sier fungerende veidirektør Margot Åsebø i Sogn og Fjordane til NTB.I verste fall kan det ta uker og kanskje måneder før tunnelen kan åpnes igjen, opplyser Åsebø.Prosjektsleder Sveinung Hovland i Statens vegvesen sier til NRK at det er mye arbeid som må gjøres før det igjen kan sendes trafikk gjennom tunnelen. Han sier at Vegvesenet torsdag vil gå inn med et røykdykkerlag for å sjekke tunnelen