Byggekontrakt signert for lokalsykehuset i Møre og Romsdal

Onsdag signerte selskapene som skal bygge sykehuset på Opdøl i Molde og nytt distriktsmedisinsk senter i Kristiansund, kontrakt. Det omstridte lokalsykehuset skal etter planen stå ferdig i 2020.

– 15. juli er en viktig milepæl for fellessykehuset og markerer starten på et samarbeid som skal vare i flere år framover, sier konstituert administrerende direktør Dag Hårstad i Helse Møre og Romsdal.Arkitektkontoret Nordic Office of Architecture, Aart architects, Asplan Viak og ingeniørbedriften COWI var onsdag samlet for å skrive under kontrakt om bygging av lokalsykehuset.Byggingen starter i 2018, og sykehuset skal stå ferdig i 2020.I desember besluttet helseminister Bent Høie (H) at sykehuset skulle ligge på Opdøl, 2 mil fra Molde sentrum og 5 mil fra Kristiansund sykehus.Plasseringen av sykehuset har vært omstridt. I begynnelsen av juni i år besluttet et enstemmig bystyre i Kristiansund å saksøke staten, fordi de mener at det ble begått flere saksbehandlingsfeil i prosessen med å bestemme hvor sykehuset skulle ligge. (©NTB)