Clinton presenterte ambisiøse energimål

Den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton lanserte søndag mål om å produsere nok fornybar energi til å drifte alle amerikanske hjem i løpet av ti år.

Politikk

På sitt nettsted presenterte Clinton sine planer for satsing på fornybar energi dersom hun blir valgt som amerikansk president i 2016. Og den tidligere førstedamens og utenriksministerens mål er av det ambisiøse slaget.Clinton lover å presentere flere deler av sine omfattende klimaplaner i løpet av de neste månedene. De to første målene er klare: Å installere en halv milliard solcellepaneler i USA i løpet av hennes første presidentperiode samt å produsere nok fornybar energi til å forsyne alle amerikanske hjem med strøm i løpet av de ti første årene etter at hun inntar Det hvite hus.– Vi står overfor en ny æra. Vi kan skape et mer åpent, effektivt og fleksibelt energinettverk som binder oss sammen, gir oss kraft, forbedrer vår helse og kommer oss alle til gode, skriver hun blant annet.Clinton, som er storfavoritt til å vinne demokratenes nominasjonsvalg, vil diskutere forslagene under et valgkampbesøk på en energieffektiv transittstasjon i Iowa mandag.Dersom Clinton når målet om å installere en halv milliard solcellepaneler, vil det tilsvare en økning på 700 prosent i forhold til dagens antall.

Nyheter
Politikk