Dårlig vær ga mer handel

Regntunge sommerdager har skremt nordmenn inn i butikkene viser tall fra SSB.

Shopping - Foto - Scanpix
Politikk

Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk opp med 1,0 prosent fra mai til juni i år, viser sesongjusterte tall fra SSB. Oppgangen kommer etter en nedgang på 3,4 prosent fra april til mai i år.Mange bransjer hadde en økning i omsetningsvolumet fra mai til juni i år. - Butikker som selger klær og sko hadde en sterk vekst og bidro til økningen i denne perioden. Salget i dagligvarebutikkene og salg av mat og drikke i spesialforretningene bidro også til veksten, skriver SSB. Detaljhandel med tekstiler og utstyrsvarer, elektriske varer og sportsutstyr er blant bransjer som viser en nedgang i det sesongjusterte omsetningsvolumet i perioden.Virkedagskorrigerte tall viser at omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene økte med 0,9 prosent i perioden april–juni 2015 sammenlignet med samme tremånedersperiode 2014.

Nyheter
Politikk