Dansk politi advarer mot hasjkjøp

Det er ikke lov å kjøpe hasj i Christiania i København, slik mange turister synes å tro, advarer dansk politi.

Dansk politi på jobb - Foto: Scanpix

– Det er en del utlendinger som handler i Pusher Street og de fleste av dem blir svært overrasket når vi forteller dem at det er ulovlig, sier visepolitiinspektør Dannie Rise til Politiken.Dansk politi har en egen enhet som forsøker å få bukt med narkotikaomsetningen i Christiania, der de blant annet patruljerer med narkotikahunder.Til tross for politiets nærvær omsettes det relativt åpenlyst hasj i den såkalte fristaden, og blant kundene er det også mange turister.Det mange av turistene ikke vet, er at besittelse av hasj straffes med bøter på 2.000 danske kroner. Er hasjklumpen på over 10 gram, er boten på 3.000 danske kroner, opplyser Rise.Turister fra land utenfor Skandinavia må betale boten på stedet, men er man nordmenn eller svenske blir saken oversendt politiet i hjemlandet.