Dødsbo etter Germanwings-pilot begjært konkurs

Selvmordspiloten Andreas Lubitz hadde så mye gjeld at ingen familiemedlemmer ønsker å arve ham.

Dødsboet er begjært konkurs, skriver den tyske avisen Bild .– Arvinger, foreldre og andre har frasagt seg arven. Søknaden er skrevet og konkurssaken åpnet, opplyser bobestyrer Peter Theile.Dette beskytter også eventuelle arvinger fra å måtte etterkomme Lubitz' gjeld eller krav fra etterlatte til de 149 menneskene piloten tok med seg i døden.Styrmannen eide sin egen bolig, men gjelden skal være høyere enn verdien. Ifølge avisen er det uklart om Lubitz' pilotutdanning på 70.000 euro, om lag 625.000 kroner med dagens kurs, var nedbetalt.Saken er oppe i tingretten i Montabaur i Rheinland Pfalz, og kreditorene kan sende inn sine krav innen 24. august.Det var VG som først omtalte saken i Norge.Lubitz styrtet et passasjerfly inn i de franske Alpene med vilje den 24. mars. Det var 144 passasjerer, to piloter og kabinpersonale på fire om bord.Etterforskningen har også avdekket at han søkte etter mulige måter han kunne ta sitt eget liv med gift på internett. Søkehistorikken på Lubitz' iPad viser at han blant annet søkte etter kaliumcyanid, valium og dødelige kombinasjoner av ulike andre medikamenter, ifølge den tyske påtalemyndigheten. (©NTB)