- Dropp avdrag, spar til pensjon

Pensjonsrådgiver Knut Dyre Haug i Storebrand gir et litt utradisjonelt spareråd.

Knut Dyre Haug Foto. Storebrand

- Dropp avdrag, spar til pensjon, sier Knyt Dyre Haug til DN. Pensjonsrådgiveren i Storebrand mener at det viktigste man kan gjøre for egen økonomi når man er rundt 50 år er å skaffe seg oversikt over de pensjonsordningene man har.- Våre undersøkelser viser at pensjon er det tema i privatøkonomien man synes er vanskeligst. Den første terskelen, å skaffe seg oversikt, er ofte den tøffeste å komme over. Men ikke la det stoppe deg, sier Haug til DN.Som pensjonsrådgiver i Storebrand har Haug god kontroll på egen pensjonssparing, men han har gjort et litt uvanlig sparevalg. Han har ikke betalt avdrag på boliglånet sitt de siste 20 årene, kun renter.- Først var det fordi økonomien var trang i etableringsfasen på 80-tallet, men etter at lånet kom ned under 70 prosent av husets verdi, har det vært et aktivt valg. Jeg lar inflasjonen spise opp lånet mitt, sier Haug til DN.