- En euro over ni kroner er bare helt pyton

Kald sommer og dyr euro gir kraftig fall for Hennig-Olsen.

Etter tidenes heteste år for Hennig-Olsens isfabrikk ifjor, er det langt kjøligere både i is- og valutamarkedet nå, skriver DN.En fantastisk sommer bidro naturligvis kraftig til at omsetningen for Hennig-Olsens isfabrikk nådde nye høyder ifjor.Inntektene fra issalget økte ifølge avisen fra 661 til 728 millioner kroner. I tillegg solgte familiebedriften to datterselskaper som gjorde at omsetningen endte på nær trekvart milliard.Men, i år er det lite å juble for så langt.- I år har vi fått den store dippen ned igjen. Vi merker veldig tydelig effektene av kulden. Juni var bånn i bøtta. Mai også. Vi ligger langt bak budsjettene. Vi trenger varme, sier Paal Otto Hennig-Olsen til DN, og fortsetter:- Så det er ingen tvil om at resultatene i år vil bli svakere enn de var ifjor. Og i tillegg til at det er kaldt, har vi en valutasituasjon som gjør at våre innkjøp fra utlandet er blitt langt dyrere. En euro over ni kroner er bare helt pyton. Vi importerer varer som emballasje, sukker og kakao/sjokolade for rundt 200 millioner kroner årlig og den svake kronen er ikke bra for oss.