Etterlatte etter MH17-styrt krever rettferdighet

Familiene til de 298 menneskene som mistet livet etter at et Malaysia Airlines fly ble skutt ned over Ukraina i fjor, markerer lørdag ettårsdagen for hendelsen. De krever at de skyldige blir funnet.

AP Photo

– Vi vil finne ut hvem som skjøt ned flyet. Vi må finne det ut, sa Ivy Loi, kona til en av flyets piloter, kaptein Eugene Choo.Lørdag holdes det minnemarkeringer i Malaysia, for å markere at det er ett år siden Malaysia Airlines' flygning MH17 på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur styrtet 17. juli i fjor i nærheten av opprørskontrollerte Donetsk i Øst-Ukraina. Det er fortsatt ikke klart hvem som stod bak nedskytingen, noe som preger minnesmarkeringene.Alle 298 om bord mistet livet. 193 var fra Nederland, 43 fra Malaysia og 28 fra Australia.Ukraina og Vesten mener at Boeing 777-flyet ble skutt ned av prorussiske separatister som brukte en russisklaget bakke-til-luft-rakett av typen BUK. Russland har nektet for å ha forsynt separatistene med raketter.Malaysia varslet tidligere denne uka FNs sikkerhetsråd om at de ønsker en FN-støttet domstol til å straffeforfølge de som mistenkes for å ha skutt ned et passasjerfly i Ukraina i fjor. (©NTB)