EU avviser Varoufakis-påstander

Hellas' kreditorer har aldri kontrollert den greske skatteetaten, sier EU-kommisjonen og avviser påstander fra tidligere finansminister Yanis Varoufakis.

Finansminister Yanis Varoufakis Hellas AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Politikk

Varoufakis har avslørt hvordan han forberedte et parallelt betalingssystem i kriserammede Hellas basert på statlige gjeldsbrev.Han hyret en hacker til å bryte seg inn hos skatteetaten som et ledd i dette arbeidet, og sier det måtte til fordi den greske etaten ble kontrollert og overvåket av de internasjonale långiverne i EU og IMF, kalt troikaen.– Påstandene om at troikaen kontrollerte ligningsmyndighetene, er uriktige og grunnløse, sier talsperson Mina Andreeva i EU-kommisjonen.– Jeg tror ikke Kommisjonen nå skal engasjere seg i å se på konspirasjonsplaner. (©NTB)

Nyheter
Politikk