- EU nærmer seg enighet om gresk hastelån

EU-landene skal nærme seg en enighet om å bruke et fellesfond til å gi Hellas 7 milliarder euro i hastelån.

Hellas og EU - ødelagte flagg på stranden i Anavissos, sørvest for Aten AP Photo/Yorgos Karahalis

Det har vært heftig diskusjon om bruk av EUs gamle krisefond EFSM, men det går mot en enighet og start på den skriftlige prosessen torsdag, skriver Financial Times' journalist Peter Spiegel på Twitter.Ordningen kan bli kunngjort fredag.Ved enighet blir fondet brukt til å betale grekerne 7 milliarder euro i overgangslån. Det er over 62 milliarder kroner etter dagens kurs og skal holde den greske økonomien flytende i juli.Både briter, tsjekkere, svensker og dansker har vært svært skeptiske til løsningen. EU jobber med en garanti for landene utenfor euroen i tilfelle grekerne misligholder nødlånet.Hellas trenger umiddelbare lån for å holde økonomien flytende mens landet jobber for å sikre en ny langsiktig lånepakke på inntil 86 milliarder euro.En slik pakke er trolig flere uker unna. Men allerede mandag må Hellas betale minst 3,5 milliarder euro til Den europeiske sentralbanken (ESB), og landet skylder også 2 milliarder til Det internasjonale pengefondet (IMF).Planen er at EFSM skal få tilbake overgangslånet i det øyeblikk den langsiktige pakken er på plass. (©NTB)