Eurogruppen uenig om akuttlån til Hellas

Eurogruppens finansministre klarte ikke å bli enige om finansiering av Hellas' umiddelbare behov i påvente av at avtalen med EU skal bli godkjent.

Det sier eurosjef Jeroen Dijsselbloem etter møtet med finansministrene i Brussel mandag kveld.– Dette er veldig komplisert, og vi har sett på en rekke muligheter. Vi har fortsatt ikke funnet den gylne nøkkelen til spørsmålet, sier Dijsselbloem.Låneavtalen og reformene som følger med den, skal behandles av den greske nasjonalforsamlingen onsdag. Innen fredag skal avtalen behandles i de øvrige eurolandenes nasjonalforsamlinger.Mandag neste uke forfaller et låneavdrag på 3,5 milliarder euro – drøyt 31 milliarder kroner – til Den europeiske sentralbanken (ESB). I slutten av juni klarte ikke Hellas å betale et avdrag på 1,6 milliarder euro – drøyt 14 milliarder kroner – til Det internasjonale pengefondet (IMF).– Vi må finne en løsning for Hellas' økonomiske tidsfrister, sier EUs økonomikommissær Pierre Moscovici.Ifølge Dijsselbloem vil finansministrene diskutere akuttlån for Hellas igjen i en telefonkonferanse onsdag eller torsdag morgen