Eurosjefen: - En stor avgjørelse kan bli tatt lørdag

Eurosjef Jeroen Dijsselbloem sier en «stor avgjørelse» kan bli tatt når eurosonens finansministre møtes lørdag for å diskutere Hellas-situasjonen.

Dijsselbloem nektet å utdype da han snakket med journalister fredag, men beskrev det ferske kutt- og reformforslaget Hellas' regjeringen har lagt fram som «en grundig tekst».– Vi må ta en stor avgjørelse, enten den ene eller andre veien, sier Dijsselbloem.Fredag skal representanter for eurolandene, EU, IMF og Den europeiske sentralbanken diskutere det greske forslaget i en telefonkonferanse, opplyser kilder i EU til AFP og Reuters. Telefonkonferansen skal starte klokken 13 norsk tid.Lørdag blir det også et møte for eurosonens finansministre, før EUs 28 stats- og regjeringssjefer møtes i Brussel søndag.I et 13 siders dokument som ble oversendt til kreditorene torsdag kveld, legger den greske regjeringen fram detaljene for nye reformer som landet planlegger å innføre. I bytte mot reformene ber Hellas om 53,5 milliarder euro, tilsvarende 480 milliarder norske kroner, for å dekke landets låneutgifter de neste tre årene. (©NTB)