- Fallet i oljeprisen er ikke noe blaff

Rune Bjerke mener vi må venne oss til en oljepris som svinger i området 60 til 80 dollar.

Rune Bjerke - Foto: Scanpix

– Jeg vil ikke avdramatisere og bagatellisere situasjonen. Når over 20.000 mennesker har mistet jobben i oljerelaterte næringer, er det alvorlig. Men man må ikke overdramatisere det heller. Det er hverken svart eller hvitt, sier sier DNB-sjef Rune Bjerke til Dagens Næringsliv. Han understreker at norsk økonomi vokser til tross for oljeprisfallet, og mener Norge er en nasjon og økonomi med bedre forutsetninger til å klare seg enn de fleste økonomier i verden. – For det er også en annen side av ligningen: Den svake kronen demper effekten av oljeprisfallet i dollar, og er en vitamininnsprøyting for konkurranseutsatt virksomhet i Fastlands-Norge. Vi ser at reiselivsbransjen drar nytte av dette allerede, og vi vil se det innenfor industrien også. Det er klart det er en god konkurransefordel at kronen er blitt 30 prosent rimeligere mot dollaren. Det vil igjen føre til mer omstilling og økt vekst i den delen av økonomien som ikke er oljeavhengig.