Fem mistenkt for å ha planlagt «vannterror»

Politiet i Kosovo har pågrepet fem menn, mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon der drikkevannet i Pristina skulle forgiftes.

Tyv - Foto: Scanpix

Mennene ble stanset nær et vannreservoar utenfor Kosovos hovedstad og i bilene deres ble det funnet våpen, ammunisjon og propagandamateriell fra den ytterliggående gruppen Den islamske staten (IS).Av frykt for at de alt hadde forgiftet vannreservoaret ble drikkevannsforsyningen til store deler av Pristina stengt av søndag, mens det ble tatt prøver av vannet. Prøvene viste ingen tegn til giftstoffer og vannet ble deretter skrudd på igjen.Det er ikke kjent hva politiet bygger mistanken mot de fem mennene på, og advokaten til de fem avviser anklagene som grunnløse.Myndighetene i Kosovo anslår at over 200 kosovoalbanere har reist til Irak og Syria for å kjempe for IS, og rundt 30 av dem skal være drept.I mai ble over 30 kosovoalbanere funnet skyldige i å ha kjempet for IS eller å ha rekruttert andre, og de risikerer nå opptil 15 års fengsel for dette i Kosovo.