Fire pågrepet for planlagt terror i Frankrike

Franske myndigheter sier de har avverget et planlagt terrorangrep. Fire personer er pågrepet i saken.

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve (AP Photo/Michel Euler)

Terrorangrepet skulle etter planen ha funnet sted i januar neste år og ifølge etterforskningskilder skal målet ha vært en høytstående militær leder i det sørlige Frankrike.Ifølge innenriksminister Bernard Cazeneuve ble fire ungdommer i alderen 16 til 23 år pågrepet mandag.Lederen for den påståtte gruppa skal ha vært i kontakt med ytterliggående islamister som sitter fengslet Frankrike, og han skal også ha snakket om å reise til Syria for kjempe sammen med islamistiske opprørere.Den ene av de pågrepne skal også ha militær bakgrunn, men ytterligere opplysninger om dem foreligger ikke.Frankrike er fortsatt i høy beredskap etter terrorangrepene som rammet landet i januar og juni.Ifølge Cazeneuve har sikkerhetstjenesten nå kartlagt 1.850 personer som de mener kan knyttes til militante islamistmiljøer. Av disse kjemper rundt 500 for tiden i Syria og Irak.