Flere eksmilitære tiltalt for å ha brent ungdommer i Chile

Fem chilenske soldater fra Augusto Pinochets tid som diktator ble torsdag tiltalt for drapet på en tenåring som ble brent til døde etter en demonstrasjon i 1986.

Carmen Gloria Quintana (L), who suffered serious injuries when she was set on fire during a Santiago labor strike in 1986 with U.S. citizen Rodrigo Rojas, a 19-year-old U.S. student who died, and Francisco Ugas, executive secretary of the Human Rights Program, deliver a news conference at Santiago, Chile, July 29, 2015. Last week, the justice arrested seven military retirees for their possible involvement in a case where Rojas and Quintana were burned alive in a day of protest. REUTERS/Ivan Alvarado
Politikk

Dermed er totalt tolv tidligere offiserer, underoffiserer og soldater fra den chilenske hæren blitt tiltalt for drapet på Rodrigo Rojas (19) og drapsforsøket på Carmen Quintana (18).De fem siste ble pågrepet etter en tilståelse fra en av soldatene i militærpatruljen som plukket opp de to ungdommene under en anti-Pinochet-markering.Soldaten, som var vernepliktig i 1986, har forklart at ungdommene ble banket, dynket med bensin og satt fyr på. Rojas døde fire dager etter hendelsen, mens Quintana overlevde til tross for at 60 prosent av kroppen hennes ble forbrent.Dommer Mario Carroza uttalte at de fem ekssoldatene er tiltalt for å ha stått bak drapet på Rojas og drapsforsøket på Quintana.Angrepet har lenge vært regnet blant de mest beryktede uløste menneskerettssakene fra Pinochets diktatur fra 1973 til 1990. De sju andre ekssoldatene ble tiltalt i forrige uke.Over 3.000 mennesker døde eller forsvant under Pinochets regime.

Nyheter
Politikk