Føler seg ikke trygg på at de tjener penger

Aps finanspolitiske talskvinne vil ha bedre rapportering fra Oljefondet.

Politikk

Aps finanspolitiske talskvinne Marianne Marthinsen er ikke sikker på at Oljefondet klarer å tjene penger på veddemål i aksjemarkedet. Nå vil hun ha bedre rapportering, skriver Dagens Næringsliv.- Jeg føler meg ikke trygg på at Oljefondet tjener penger på den aktive forvaltningen. Før vi kan konkludere må vi se totalbildet justert for kostnad og risiko, sier Marthinsen til avisen.Hun mener fondet er altfor viktig til at Stortinget kan la det være opp til tilfeldighetene hvem som tar seg bryet med å regne på hvordan fondet presterer.- Det er utrolig viktig at debatten om fondet kommer opp i sin fulle bredde. Vi står i en omfattende diskusjon om hva slags rammer vi skal ha for fondet i årene som kommer. Men vi kan ikke stole på at folk engasjerer seg tilfeldig for å sjekke rapporteringen. Derfor har en samlet finanskomité bedt Finansdepartementet om at Gjedrem-utvalget også må se på kontroll- og tilsynsfunksjonene i fondet, sier hun til DN.

Nyheter
Næringsliv