– Forhandlinger om gresk lånepakke starter mandag

Representanter for Hellas' internasjonale kreditorer kommer til den greske hovedstaden Aten søndag kveld, ifølge en gresk regjeringskilde.

Hellas og EU - ødelagte flagg på stranden i Anavissos, sørvest for Aten AP Photo/Yorgos Karahalis
Politikk

Forhandlingene som kan gi Hellas opptil 86 milliarder euro i nye lånemidler i løpet av tre år, skal starte dagen etter, altså mandag, opplyser kilden til nyhetsbyrået AFP.En talsmann for EU-kommisjonen ville lørdag ettermiddag ikke bekrefte opplysningene, men sier at representanter for EU, Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet (IMF) kommer til å fly til Aten «i løpet av de neste dagene».Partene har enormt press på seg for å bli enige om et nytt redningsprogram innen 20. august. Da skal Hellas tilbakebetale 3,2 milliarder euro i avdrag til ESB, penger som landet ikke har i dag.I forhandlingene skal også en representant for eurosonens krisefond ESM delta, ifølge kilden.Samtalene skulle egentlig vært innledet fredag, men IMF ble forsinket, ifølge greske medier. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv