Fortsatt grått og vått vær

Dersom du hadde håpet på finvær i starten av august, blir du trolig skuffet. I uka som kommer blir det fortsatt regn og lave temperaturer i hele landet.

grått vær og regn Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Politikk

– Uka som kommer føyer seg inn i rekken av de andre ukene som har vært tidligere i sommer. Vi går inn i august med lettere nedbør og lave temperaturer, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Marit Helene Jensen til NTB.Festivalgjengere i hele landet må altså belage seg på regnjakke og varme klær de neste dagene.Varmest på ØstlandetBest vær blir det på Østlandet, som får temperaturer opp mot 22 grader. Aller varmest blir det mellom regnbygene.Regnet kommer på mandag eller tirsdag og bringer med seg temperaturer ned mot 16 grader. Fra torsdag letter været. Temperaturen kryper oppover mot slutten av uka og i helgen.– Det blir tørrere og varmere men en helt uten byger blir det sannsynligvis ikke, sier meteorologen.Kuling i sørvestVest-Agder vil få mye kjølig vind fra nordvest med kuling store deler av uka, spesielt vest for Oksøy. For dem som har tenkt seg på Eikerapen Roots Festival i Åseral, kan opplevelsen bli både våt og kald.– Telemark vil oppleve noe roligere vindforhold og litt varmere temperaturer. Men de nordlige vinddragene vil holde temperaturen under 20 grader.Langs kysten av Vestlandet vil det også blåse opp til kuling store deler av uka. Her kan temperaturene gå ned til 15 grader.Den beste muligheten for solgløtt kommer nærmere helgen med opptil 20 grader.Sol i Midt-NorgeSelv om det kan komme temperaturer på rundt 15 grader også i Midt-Norge, blir det noe penere vær her mandag og tirsdag. Så blir det en periode med regn også her, før solen trolig titter fram igjen neste helg.Dermed kan deltakerne på Olavsfestdagene i Trondheim trolig kose seg i pent vær både ved starten og slutten på festivalen.I Nordland blir onsdag ukens fineste dag. De andre dagene vil være preget av byger med temperaturer fra 13 til 18 grader. Troms vil ha mye av det samme været men varmere opptil 20 grader.Finnmark vil oppleve en blanding av regn og sol. Varmest blir tirsdag med temperaturer opp mot 19 garder. Ellers i uka vil det være 13 til 14 grader. Alta vil ha opp mot 19 grader tirsdag. I Berlevåg blir det under 10 grader. (©NTB)

Nyheter
Politikk