Fredet fangststasjon på Svalbard pusses opp

Den fredede fangststasjonen Fredheim blir satt i stand etter å ha blitt flyttet på tryggere grunn i april, opplyser Sysselmannen på Svalbard.

Politikk

– Fangststasjonen er et av de mest særpregede og verdifulle kulturminnene vi har på Svalbard. Derfor var det så viktig å unngå at bygningene ble tatt av stranderosjonen, sier kulturminnerådgiver og prosjektleder Hans Olav Stegarud hos Sysselmannen.Planen er at Fredheim skal stå klar til å leies ut til fastboende i jula, slik tradisjonen har vært.Fredheim skal blant annet males innvendig og utvendig, og det blir gjort murerarbeid på pipa. Sysselmannens kulturminnesnekker Martin Herrmann har hovedansvaret for dette arbeidet i løpet av feltsesongen.De gamle tomtene skal fortsatt være synlige som en del av kulturminnelokaliteten Fredheim. (©NTB)

Nyheter
Politikk