Giverland lover milliarder i ebolastøtte

FNs utviklingsprogram (UNDP) har fått lovnader om ytterligere 3,4 milliarder dollar (rundt 27 milliarder norske kroner) til landene som har blitt hardest rammet av ebolaepidemien.

Pengene skal gå til å gjenoppbygge helsevesenet, gjenåpne skoler, støtte landbruk og få statsforvaltningen på fote igjen i Sierra Leone, Guinea og Liberia.– Dette er veldig oppmuntrende. Prosessen har fått en veldig positiv start, sier Helen Clark, leder for FNs utviklingsprogram (UNDP).Blant de nye midlene er 450 millioner dollar fra EU, 372 millioner dollar fra Storbritannia, 266 millioner dollar fra USA og 220 millioner dollar fra Tyskland.I alt er det samlet inn 5,18 milliarder dollar (rundt 41,5 milliarder kroner) til ebolalandene.Sykdommen har krevd over 11.000 menneskeliv i de tre afrikanske landene siden utbruddet i desember 2013. (©NTB)