Greske banker holdes fortsatt stengt

Bankene i Hellas, som har holdt stengt i to uker, vil forbli stengt for nå, ifølge en tjenestemann i finansdepartementet. (oppdatert kl. 15:19)

Hellas bank den greske nasjonalbanken AP Photo/Yorgos Karahalis

Når bankene vil bli åpnet igjen, ønsket ikke tjenestemannen å kommentere. Kapitalkontrollen gjelder fortsatt, greske banker er stengt og uttak fra minibanker rasjoneres.Regjeringen i Aten ble mandag enige med kreditorene om en plan som kan åpne for forhandlinger om en ny, gresk lånepakke, men den kan få en utfordring med å sikre flertall for planen i nasjonalforsamlingen. Avtalen må være vedtatt innen onsdag.Onsdag blir situasjonen vurdert på nytt. Bankene i Hellas har vært stengt siden 29. juni. I løpet av de siste to ukene har grekerne kun hatt mulighet til å ta ut 60 euro daglig.