Grønne partier vil gjøre gruveslam til stemmeagn

Venstre, De Grønne og SV samles til felles miljøkamp mot det planlagte gruvedeponiet i Førdefjorden. Håpet er å få gruvemotstanderne i flertall i lokale kommunestyrer.

Natur og Ungdom, Naturvernforbundet og Vevring og Førdefjorden Miljøgruppe inviterer til markering utenfor Stortinget i Oslo. Appellen fra organisasjonene er: §'Det er ikke for seint å snu, redd Førdefjorden!» Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Politikk

– Dette er en av de viktigste miljøsakene vi har ved siden av klimakampen. Man skal aldri, aldri, aldri gi seg i så viktige saker, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.Lørdag deltar hun på Natur og Ungdoms sommerleir i Vevring ved Førdefjorden. Det gjør også SVs Audun Lysbakken og Miljøpartiet De Grønnes (MDG) Rasmus Hansson.– Det er ingen gruve der i dag, og det har vi ikke tenkt at det skal bli. Vi vil sparke i gang en valgkamp hvor gruvedumping blir en av de viktigste sakene, sier Hansson.Et verdivalgOgså Lysbakken ser kommunevalget som en mulighet til å vinne det han anser som en av de største miljøsakene framover.– Dette er et viktig verdivalg for oss som samfunn: Klarer vi å se verdien av andre ting enn penger, eller skal interessene til et selskap i Oslo alltid gå foran hensynet til miljøet og lokalbefolkningen i distriktene, sier han.– Dette løpet er ikke kjørt på noen måte, det er mange ting som gjenstår før gruvedriften kan settes i gang, påpeker SV-lederen.

Nyheter
Politikk