Gullår for Andresen

Familienselskapet ga millionutbytte.

Martin Andresen - Foto: Scanpix

Tidligere i år kunne Martin Andresen i møbelkjeden Skeidar melde at år med blodrøde tall var snudd til positivt resultat, skriver DN.Familieselskapet Birkelunden Investeringsselskap as, som den tidligere fotballspilleren eier sammen med søsteren og faren, gikk også meget bra ifjor.Selskapet fikk i 2014 et resultat før skatt på 37,6 millioner kroner mot 7,8 millioner kroner året før. Eierne bevilget seg et utbytte på fem millioner kroner, skriver DN.Et viktig bidrag kom i form av erstatning fra Jernbaneverket. Familieselskapet fikk nemlig 45 millioner kroner som følge av byggingen av ny jernbane mellom Oslo S og Ski.I den forbindelse skulle det ifølge DN rives rundt 2000 kvadratmeter bygningsmasse i Ski, som tilhører Andresen-familiens selskap.