Hellas-avtalen kan gi regjeringskollaps

Meglerhuset Citi venter trøblete dager for hellas.

Megerhuset Citi tror ifølge TDN Finans at avtalen mellom Hellas og EU kan føre til at Syriza-regjeringen kan kollapse.I sin analyse viser Citi til at flere av tiltakene Hellas' statsminister Alexis Tsipras har godtatt må implementeres allerede innen 72 timer.«Hvis regjeringen ikke er i stand til å få reformpakken gjennom parlamentet, vil det innebære at dialogen avsluttes og regjeringen kollapser», skriver meglerhuset ifølge TDN.Det vises videre til at reformforslaget som den greske regjeringen sendte til Brüssel allerede var kontroversiell internt i regjeringspartiet Syriza, og at den nye avtalen, som det nå skal stemmes over i parlamentet, er enda tøffere.Motsatt av lovet«Det er nesten det motsatte av det Tsipras lovte velgerne i januar og i folkeavstemningen for en uke siden», skriver sjeføkonom Holger Schmiedling i Berenberg Bank.Han mener at faren for Grexit ikke er borte, men er nå mindre sannsynlig.«Hvis grekerne tror regjeringen kan omsette reformene, bør fremtidstroen gradvis komme tilbake», skriver han videre.