Hellas betalte ikke avdrag til IMF

Hellas har for andre gang på to uker unnlatt å betale avdrag på lån landet har fått fra Det internasjonale pengefondet (IMF), til tross for avtalen som ble inngått med långiverne mandag.

Hellas og EU - ødelagte flagg på stranden i Anavissos, sørvest for Aten AP Photo/Yorgos Karahalis

Fristen for å betale avdraget på 450.000 euro, drøyt 4 millioner kroner, utløp ved midnatt, uten at myndighetene i Aten hadde betalt, opplyser en talsmann for IMF.30. juni forfalt et avdrag på hele 1,5 milliarder euro, drøyt 13 milliarder kroner, så det kom ikke som noen stor overraskelse at nattens avdrag heller ikke ble betalt.Hellas skylder nå i underkant av 18 milliarder kroner til IMF, opplyser pengefondets talsmann Gerry Rice.Da Hellas ikke betalte avdraget som forfalt 30. juni, frøs IMF alle nye utbetalinger til landet.Myndighetene i Aten har bedt om betalingsutsettelse, noe IMF ikke utelukker.– Forespørselen fra greske myndigheter om en utsettelse av avdraget som forfalt 30. juni, vil de kommende ukene bli diskutert i IMFs styre, sier Rice.