– Hellas blir satt under administrasjon

Hellas må gi fra seg råderett over vesentlig mer enn befolkningen sa nei til søndag.

Sjeføkonom Øystein Dørum - Foto: Scanpix

– Det er vanskelig å si annet enn at Hellas med denne avtalen blir satt under administrasjon. Man pålegger i realiteten parlamentet å gjøre en rekke vedtak på onsdag, ellers kan landet glemme en redningspakke, sier sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets til Dagens Næringsliv.Selv om det ligger en avtale på bordet, er det ikke fastslått at det blir en tredje redningspakke til grekerne. Avtalen er et minstekrav for å starte videre forhandlinger om en redningspakke.– Vi har sett stigende frykt for at Hellas er på vei ut av eurosonen. Hvis parlamentet stemmer for avtalen, vil frykten avta. Da vil behovet for nødlån for å holde bankene flytende bli mindre, slik at sannsynligheten øker for at Hellas kan lempe på kapitalkontrollene, sier Dørum.