Hellas kan skape finsk regjeringstrøbbel

Finland skal være svært skeptisk til å gi Hellas en ny lånepakke. Spørsmålet kan skape regjeringstrøbbel i Helsingfors.

– Riksdagens utvalg ga finansminister Alexander Stubb direktiv om ikke å godkjenne ytterligere støttelån, erfarer kringkasteren YLE om lørdagens hastemøte om Hellas i Brussel.Der diskuterer finansministrene i eurosonen om de skal åpne formelle forhandlinger med Hellas om et tredje kriselån til en skakkjørt gresk økonomi.Den finske nasjonalforsamlingen har gitt Stubb et så strengt mandat i samtalene at det i praksis betyr at finnene heller ønsker at Hellas går ut av valutaunionen, ifølge YLE. Finnene skal være villige til å gå til midlertidig utestenging av Hellas av eurosonen, noe som er et scenario også Tyskland har tegnet.Stubb kunngjorde ikke mandatet sitt før møtet lørdag og ga heller ingen kommentarer til pressen.Det er regjeringspartiet Sannfinländarna som er hardest. Ifølge nyhetsbyrået FNBs kilder har Sannfinländarnas leder Timo Soini truet med å ta partiet ut av koalisjonen om Hellas blir gitt en ny lånepakke.Regjeringen skal ha vært nær å sprekke i diskusjonen om mandatet lørdag formiddag. (©NTB)